Avbytare: Vasko Mitrovic, André Andersson, Carl Odell, Fredrik Odell och Anders Ohlsson.

Oliver Oliveros ut - Vasko Mitrovic in 28 min
Carl Mattsson ut - Oliver Oliveros in 62 min
Philip Mattsson ut - André Andersson in 82 min

MATCHKOMMENTARER
Efter förra omgångens snöpliga förlust mot Limhamn samt vårens 0-1 förlust mot Oxie där vi hade allt spelet och chanserna ville vi nu ta revansch. Matchen spelades på Oxievångs IP där det numera ligger en sämre variant av konstgräs. Vi började matchen på bästa sätt. Gustav Lindquist vinner boll på mittplan och spelar ut den till Sebastian Lindahl till höger. Sebastian slår sen en fantastisk krosspassning över backlinjen till Oliver Wilson som skjuter på volley men bollen tar i stolpen och returen går rakt ut till Oliver igen som kan raka in 1-0 efter endast 47 sekunder! Detta var Olivers 6:e seriemål i år. I den 5:e minuten rensar Sebastian Lindahl undan och Oxieförsvararen missar vilket friställer Johan Hellström men målvakten räddar Johans avslut. Oxie tar över litet nu och man söker allt som oftast in bakom vår backlinje med sina långbollar. I den 24:e minuten kommer Oxie runt på högerkanten och inlägget är perfekt till en Oxieforward som 2 meter från mål kan nicka in 1-1 i nättaktet bakom Johannes Jönsson. Efter 28:a minuter byts en slutkörd Oliver Oliveros ut och in kommer Vasko Mitrovic. I den 30:e minuten kontrar Oxie där man skjuter ett hårt skott nere vid men Johannes Jönsson parerar ut till hörna. I den 31:a minuten spelar Johan Hellström ut till Oliver Wilson på vänsterkanten där Oliver drar iväg ett markskott som målvakten räddar. I den 34:e minuten ställer ÖT Smygehuk om blixtsnabbt där Sebastian Lindahl spelar ut på högerkanten till Johan Hellström som slår ett perfekt inägg som Adam Norén nickar ner i marken och bollen räddas på mållinjen från att gå in i mål. I den 39:e minuten slår Johan Hellström en bra hörna som Vasko Mitrovic når högst på från straffpunkten och Vaskos nick räddas på mållinjen. Oxie har varit något bättre än oss i första halvlek men det är vi som skapat de flesta och bästa chanserna. I den 51:a minuten slår Gustav Lindquist en inläggsfrispark som Adam Norén skjuter på volley på men målvakten räddar till hörna. I den 53:e minuten slår Gustav Lindquist en bra inläggsfrispark som Christian Ahlström är sånär att skarva in men bollen går över. I den 56:e minuten slår Oliver Wilson en fin krossboll mot Johan Hellström som drar iväg ett tungt volleyskott som målvakten lyckas rädda till hörna. Johan Hellström slår hörnan som Christian Ahlström vinner nickduellen och bollen når Vasko Mitrovic som skjuter ett volleyskott som målvakten gör en ruggig reflexräddning på. Riktigt bra press av ÖT Smygehuk de första 20 minuterna av andra halvlek. I den 62:a minuten byts en skadad Carl Mattsson ut och in kommer Oliver Oliveros. I den 62:a minuten slår Patrik Lippe en frispark där Christian Ahlström är nära att få bollen i mål två gånger. I den 65:e minuten växelspelar Sebastian Lindahl med Oliver Oliveros där Sebastian tar sig in i straffområdet men blir bryskt nerdragen. Solklar straffspark och rött kort! Nej, domaren gör ett riktigt felbeslut (eller om han var feg) och ger oss en frispark på 16-meterslinjen och endast ett gult kort till Oxiespelaren. Förstår inte hur det kan bli frispark när Sebastian är 3-4 meter inne i straffområdet... I den 69:e minuten slår Adam Norén en fin långboll mot Johan Hellström som lobbar den utrusande målvakten och Oliver Oliveros krigar om bollen med en Oxieförsvarare och Oliver sätter foten på bollen men den går tyvärr över. I den 70:e minuten kommer Oxie runt på högerkanten och man slår ett inlägg som tar i ryggen på en Oxiespelare. Men väggspelet med ryggen blir en perfekt nertagning till en forward som kan placera in 2-1. Helt ologiskt efter 25 minuter press av ÖT Smygehuk. Egentligen var det första farligheten för Oxie i den andra halvleken och den gör man också mål på. Effektivt! I den 79:e minuten kommer Oliver Oliveros runt på högerkanten och spelar snett bak till Johan Hellström som kommer i en 50/50 duell med försvaren som lyckas få en tå på bollen och chansen rann ut i sanden. I den 82:a minuten byts Philip Mattsson ut och in kommer André Andersson. I den 84:e minuten gör Johannes Jönsson sin första räddning i den andra halvleken när han räddar ett skott från nära håll ut till hörna. I den 87:e minuten slår Adam Norén en långboll mot Sebastian Lindahl som skjuter ett vänsterskott som går över. I den 90:e minuten slår Oxie en lång frispark in i vårt straffområde där de turligt efter lite flipperspel kan sätta dit matchavgörande 3-1. Effektivt var namnet. En otroligt sur förlust för ett ÖT Smygehuk som var bra mycket bättre än Oxie. Tur rimmar inte med ÖT Smygehuk för tillfället. De senaste två matcherna mot serietvåan och trean borde gett full pott på 6 poäng men istället har det renderat i 0 poäng. I nästa match väntar serieledande Tomelilla IF på lördagen den 27:e september klockan 14:00 på Tomelilla IP.